Rasvatonta ja sokeritonta "elintarviketta" löytyy kaupan hyllyiltä nykyään melkoisesti. Miksi ihmeessä? Ei itsekurin menettäminen ravintoarvottomien tuotteiden parissa todennäköisesti kovin tervettä ole. Emme me tarvitse omatuntoamme huijaamaan tuotteita, jotka ovat näennäisen funktionaalisia, meille terävästi markkinoituina. "Rasvaton, sokeriton, kuitua ja lisättyjä vitamiineja sisältävä, entistä pehmeämpi hedelmäisen raikas rahkaherkku" kuulostanee jokaisen korvaan hyvältä, ja "SITÄ VOI VETÄÄ NIIN PALJON KU HALUU", joopajoo... Se on todennäköisesti prosessoitua paskaa joka on 3% säilykehedelmän palasia höystettynä aspartaamilla, asesulfaami K:lla ja kermaisuuden tekee syötävä kumi ja tärkkelys. Ja vähän sit itse sitä tavaraa mitä halutaan. Meistä ei todellakaan pidetä huolta. Älkää syökö mitään mistä ette ole varmoja on ainut keino välttyä joutumasta riippuvuuteen/terveydellisten ongelmien kierteeseen. Ja tässä on enää vain 3% hörhöä paranoidisuutta.

Onkohan leipomoiden ammattiylpeys nykyään sitä, että osataan tehdä leipää pussiin sakeuttamisaineen, kolmen eri happamuudensäätöaineen, emulgointi-, stabilointi- ja hapettumisenestoaineen avulla. Ja kyllä, nämä saattavat löytyä yhdestä pussista. Eikö ruokaan saada makua muuta kuin arominvahventeiden (tai sitten paketin kyljessä lukee että ei keinotekoisia arominvahventeita ja hiivauutteella, joka siis myöskin arominvahvenne, tehdään sama) ja keinotekoisten aromien avulla? Pitääkö ruoka naamioida väriaineilla kiinnostavaksi, ihan kuin meillä olisi jotain ongelmia saada sitä ruokaa uppoamaan? Täytyykö sen fast-foodin olla se äärimmäisen nautinnon lähde mitä tulee ruokaan? Olen helvetin vihainen, provosoitunut ja moralisoiva, sori siitä että en ole Valtio kuuliainen orjasi enää. Olen päinvastoin onnellinen siitä, että en enää kaipaa 11 lisäaineen TOP5-karkkipussukkaa siannahkoineen.

Toivon, että kukaan ei enää osta kaupasta tuotteita niiden herättämien mielikuvien pohjalta, sillä ne ovat kaikki teidän kusetustanne. Teidän rahanne kiinnostavat, terveytenne delegoidaan suoraan valtion koneiston seuraavalle portaalle, arvauskeskuksiin, joissa hoidetaan itseaiheutettujen elintasosairauksien oireita yleisen anatomian ja biologian perusteella, ei ihmisiä henkilökohtaisesti. Saati sitten ennaltaehkäisyyn huomiota kiinnittäen, pois lähtiessänne saatetaan huikata, että "kannattais lopettaa tupakointi ja liikkua enemmän". Jonka jälkeen lääkäri menee ite kessulle ja kotiinsa syömään kotimaisen ruokaympyrän mukaisesti mahansa ääriä myöten täyteen maidolla, leivällä ja lihalla. Ja hetiperään sitä kahviaaaa.

Ottakaa valta takaisin omiin käsiinne, vallankumous sisäänpäin on vallankumous ulospäin. Paastotkaa kunnes tunnette jälleen nälän, ottakaa ravitsemuksesta edes hitunen selvää, tai syökää vain sitä mikä on puhdasta ja mahdollisimman selkeää ja yksinkertaista. Eikä mitään napinoita, että "olen neljän hengen perheen äiti, älä sinä ituhippi tule vanhempies rahoilla sanomaan, että syö sitä luomuruokaa, kun meillä ei missään tapauksessa ole siihen varaa". Ja paskanletut. Mitä laadukkaampaa ja terveellisempää ruokaa syömme, sitä vähemmän sitä tarvitsee ostaa. Keskittymällä ruokailuun, mikroaterian tv:n ääressä hotkimisen sijaan, tunnemme kuinka nälkä talttuu yllättävän vähäisillä määrillä oikeasti ravinnepitoista ruokaa. Kukahan siitä hyötyy jos sitä vähäravinteista mielikuvilla markkinoitua ruokaa menee enemmän kaupaksi kun ihmiset eivät ajattele? Emme ainakaan me. 

Keskiluokan on laman aikana on hyvä kuluttaa entistä enemmän, terveisin porvaripuolueet. Minä ainakin annan rahani mieluummin ihmiseltä ihmiselle, tarkoittakoon se sitten 50c eroa kertaostoksissa, mutta ihmisen taskuun. Ei jättiyhtiöiden pohjattomaan kassaan. Tuokin 50c ero tasoittunee kunhan vain maltamme antaa kehoillemme aikaa tottua uuden, järkevän ruokavalion vaikutuksiin, eli siihen, että ruokaa tarvitsee nauttia vähemmän ja pysymme terveempinä pidempään. Kaikki uusi elämässämme on vain tottumiskysymys, egomme pitää kynsin hampain kiinni asioiden nykyisestä tolasta. Tähän väliin sitten perusmussutukset "luomu ei tutkitusti ole yhtään sen terveellisempää", no mutta kukas ne tutkimukset ruoka-ainesten terveellisyydestä sitten rahoittaa. Kuka määrittää surullisenkuuluisan ruokaympyrämme ja kehuu maasta taivaisiin suomalaisen perusruuan puhtautta ja terveellisyyttä, no ne asiantuntijat, mutta kenes palkkalistoilla ne on? Kuka helvetin hullu vastumalla vastustaa puhdasta ruokaa jossa on ravinteet tallella ja jonka valmistamisessa ei ole käytetty kasaa lisäaineita? No ne kenen pussista se on pois.

Tulevaisuuden ruoka on siinä mielessä läpinäkyvää, että se ei tarvitse selityksiä tai markkinointia, ihmiset ostavat kaupasta sitä mitä heidän kehonsa tarvitsevat, eikä sitä mitä saa heidän halunsa heräämään tv:n ja ostoskärryjen ääressä. Meidän täytyy oppia tuntemaan mitkä signaalit kehostamme ovat tarvetta ja mitkä halua, meidän täytyy ottaa valta, joka on tällä hetkellä ulkoistettu tuotteisiin ja aineisiin, takaisin itsellemme. Ulkoistamisella tarkoitan, että sisäsyntyinen hyvä olomme, onnellisuutemme olosuhteista riippumatta, on nyt itsemme ulkopuolella, ja haemme sitä takaisin karkki- ja piripussi kerrallaan. Haluille suin päin antautuminen tarkoittaa antautumista medialle ja kontrollille. Meitä ohjaileville markkinavoimille ja rahavirroille. Älykkäitä ihmisiä siellä on firmojen johdossa, sieluttomia tosin. Heille ei ykseys ole ollenkaan olennainen käsite, heillä on jo se norsunluutorni, he näkevät kuinka valta ja raha kiehtoo ihmisiä, he tietävät täsmälleen mistä naruista vetää, sen polun jo kulkeneena, että ihmiset saadaan reagoimaan tietyllä tavalla. Luomu- ja kasvisruokavaliot saadaan tyynnyteltyä ja hyssyteltyä, kunhan vain luodaan tarpeeksi julkisia konflikteja ja ihmiset saadaan turtumaan keskustelun päättymättömyyteen, ja unohtamaan koko asia. Ei meidän tarvitse odottaa, että julkisella tasolla päädytään keskustelussa vastauksiin, joita sitten taas rupeamme orjallisesti noudattamaan, voimme milloin vain astua häkistä ulos, irrottaa kahleet jaloistamme ja kävellä vapaana jo täällä olevassa paratiisissa.

Emme tarvitse valmista polkua kulkeaksemme, voimme raivata sen itse ja nähdä mistä seuraa jotain oikeasti kestävää ja hyvää. Miettiä onko hormoni- ja antibioottipitoisen eläinrääkkäyslihan jokapäiväinen syönti järkevää, kyseenalaistaa arvot ja normit joita automaation turvin noudatamme vuodesta toiseen. Miettiä ovatko esteet asioiden muuttamiselle liian suuria, vain koska ne on saatu näyttämään siltä. Esteet laajamittaiselle parantumiselle löytyvät omasta päästämme, lukoista joihin meillä kyllä on avaimet. Jos tästä tekstistä tullee paha olo, se on vuan sitten se ego, jota pittää herkeämmättä tarkkaella. Olkaa päivästä liian pitkältä tuntuva hetki hiljaa paikallanne, ja keskittykää miten automaatio koittaa pitää päätään yllä sanomalla "nyt mars ylös ja minne minä sanon, vaikka kuluttamaan, tylsäähän tällänen odottelu on". Ei se ole odottelua, se ei todellakaan ole minkään odottelua, se on sitä olennaisinta, ihmisenä oloa. Kaikki muu on vain horjuvaa ajatuksen ja kokemuksen rakennelmaa, joka kaatuu jos siitä ei pidä kiinni. Ja romahduksen merkit ovat ilmassa, vedessä, tulessa ja maassa. Luonto rykii hirmumyrskyjä ja ennennäkemättömiä helteitä ihan kotosuamesta napajäätiköille saakka. Ollaan ihan hiljaa vaan ja rakastetaan, katotaan välillä mihin se tie johtaa. Annetaan sille mahdollisuus, annetaan itsellemme mahdollisuus tottua johonkin minkä ei ikinä uskottu olevan mahdollista.